poniedziałek, 24 listopada 2014
A na obiad pstrąg z warzywami!
Witajcie! Dziś pomysł na przepyszny i zdrowy obiad. W roli głównej pstrąg oraz jako dodatek jajko w kożuszku. Obiad ten jest dobry dla osób, które zdrowo się odżywiają, a także dla tych, którzy dbają o linię. :)
Co potrzebujemy? (porcja dla 2 osób)
- 1-2 pstrągi
- 2 jajka
- torebka ryżu białego, ale równie dobrze może być ryż brązowy
- brokuł
- połowa główki kalafiora
- sól, pieprz
- mąka
- olej
Przygotowanie:
1. Warzywa kroimy na mniejsze części i wrzucamy do gotującej się wody na kilka minut.
2. Gotujemy ryż.
3. W osobnym garnku gotujemy wodę, w gotowaną wodę rozbijamy jajko, solimy dopiero, gdy podajemy na talerz..
4. Wcześniej wyfiletowaną rybę obtaczamy w mące i smażymy na gorącym oleju.
5. Mieszamy ryż z warzywami i doprawiamy przyprawami.
6. Przekładamy na talerz i gotowe!
Jajko z wody jest zdrowsze od smażonego na oleju i jest równie pyszne. Robi je się krócej niż zwykłe gotowane jajko. Robiłam i jadłam je po raz pierwszy, ale na pewno zagości częściej na moim stole. Nie którzy dodają ocet winny do gotującej się wody, a jajko rozbijają do miseczki a następnie do wody. Ja jednak rozbiłam prosto do wody i nie uważam żeby było gorsze. Bardzo polecam bo danie jest naprawdę dobre!
Jeśli Ci się podoba zostaw znak tu lub na profilu na FB (Home-and-Woman) bo to motywuje mnie jeszcze bardziej do dalszej pracy!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz