środa, 13 kwietnia 2016

Łosoś z warzywami z piekarnika

Zamiast łososia możemy podać inną rybę w dzwonku lub w płacie. Danie jest lekkie, sycące, zdrowe, a przede wszystkim pyszne!




PRODUKTY:
- dowolna ryba np. łosoś w dzwonku lub filet - 1 sztuka na porcję
- musztarda
- cytryna lub limonka
- sól, zioła
- mieszanka warzyw z mrożonki
- ziemniaki - 2 średnie na porcję


PRZYGOTOWANIE:
- rybę posmaruj musztardą (z oby stron) - dopraw, oprósz ziołami, solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny/limonki.
- rybę zawiń szczelnie w folie aluminiową.
- piecz w piekarniku ok 15 minut.
- na koniec odwiń lekko folię, aby sok lekko odparował.
- warzywa i ziemniaki ugotuj tradycyjnie (ziemniaki można zrobić w mundurkach)
- danie dopraw dowolnie

- opcjonalnie do ryby w folii można dodać cebulkę i czosnek

SMACZNEGO! :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz